1.800 bezoekers op kerstbierfestival

Print
Essen - De Objectieve Bierproevers van de Essense Regio, of liever O.B.E.R., organiseerde dit weekend haar 12de kerstbierfestival. Met 1.800 bezoekers werd het bierfestijn een groot succes. Het festival geniet dan ook een wereldwijde reputatie en behoort tot de top 5 van de grootste bierfestivals ter wereld.
BR>
O.B.E.R., de lokale vereniging van de nationale bierconsumentenvereniging Zythos, ijvert voor het instandhouden en verspreiden van de unieke Belgische biercultuur. Hiervoor ontving de vereniging onlangs nog de Jan Lambin-prijs. "België heeft de meeste en de beste bieren ter wereld, maar de modale Belg kent zeer weinig van deze bieren", zegt Herman Van De Ven van O.B.E.R. "Ter gelegenheid van kerst komen er veel speciale bieren op de markt. Wij bieden 120 bieren aan. Om dit te kunnen doen, leggen we meer dan 2.000 km af doorheen België. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de mensen vanuit alle hoeken van de wereld naar het Essens bierfestival afzakken. Zo kwamen er onder meer Japanners, Amerikanen, Canadezen, Nieuw-Zeelanders en Zuid-Afrikanen."

Bezoekers kunnen aan de hand van een handleiding een keuze maken uit de vele bieren. "Bierliefhebbers appreciëren dat, want ze allemaal proeven is onmogelijk. Alle bieren worden daarom voorgeproefd. Naast een korte beschrijving van elk bier maakt Jan Van Bragt ook een kleine recensie op. Op die manier kan iedereen zijn juiste keuze maken."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio