Elektronisch bord bij scholen

Print
Mol - In de buurt van vijf scholen plaatst de politie van de zone Balen- Dessel-Mol volgende week elektronische snelheidsborden die een zone dertig afbakenen. Deze borden laten het verkeer toe om buiten de schooluren sneller te rijden dan dertig kilometer per uur.
BR>
Om de verkeersveiligheid in de buurt van schoolpoorten te verhogen, voerde de politie vanaf september 2005 een zone dertig in nabij de scholen. Om de snelheidslimiet aan te duiden, plaatste de politie vaste verkeersborden. Omdat sommige scholen naast grote wegen liggen, bleek de maximumsnelheid niet realistisch buiten de schooluren. Een elektronisch snelheidsbord is daar een oplossing voor. Dat schakelt zichzelf automatisch in op de tijdstippen wanneer kinderen van en naar school komen.

Deze schoolborden zijn vrij duur. Daarom gaat de politiezone de aankoop faseren. De eerste vijf worden nu geplaatst in de omgeving van de vrije basisschool Achterbos, de vrije basisschool Sluis, het Sint-Jan Berchmanscollege, de gemeentelijke kleuterschool op de Heidehuizen en aan het Koninklijk Technisch Atheneum. Volgend jaar komen er elektronische borden aan andere scholen.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio