"Meer hulpagenten nodig"

Print
Herentals - "Parkeerovertredingen worden niet meer beboet", stelt schepen van Mobiliteit en politieraadslid Kris Peeters (Groen!). "De zone Neteland heeft twee extra hulp-agenten nodig."
BR>
Volgens Kris Peeters werd in september geen enkele parkeerovertreding vastgesteld in het centrum van Herentals. "De dienst is onderbemand", legt Peeters uit. "Er is maar één hulpagent en die krijgt dat niet alleen voor elkaar. Dat heeft zijn gevolgen voor het centrum. Alles, ook de voetpaden, staat volgeparkeerd en weinig chauffeurs leggen bonnetjes achter hun voorruit. Toch wordt in de politiebegroting geen geld vrijgemaakt voor twee bijkomende hulpagenten, terwijl daar toch duidelijk behoefte aan is."

Zonechef Luc Smeyers geeft toe dat de inkomsten uit betalend parkeren zijn teruggevallen. "Dat heeft ook te maken met verkeersacties rond de scholen, waar onze manschappen voor zijn ingezet", zegt de zonechef. "Bovendien is het niet zo dat alleen de hulpagent parkeersovertreders op de bon zwiert. Ook de verkeersdiensten en wijkagenten treden op."

Wat de bijkomende hulpagenten betreft, is de politiechef hoopvol. "We hebben er bewust voor gekozen een technische begroting te maken", zegt Smeyers. "Beleidsbeslissingen moeten genomen worden door het volgende bestuur. Maar we hopen dat we van het nieuwe beleid het licht op groen krijgen voor de aanwerving van twee extra hulpagenten."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio