Drink eigen wijn...op restaurant

Print
Herentals - Restaurant De Repertoire uit Herentals start maandagavond met een eigenzinnige wijnformule. Klanten mogen hun lievelingswijn van thuis meebrengen en die nuttigen bij een lekker gerecht.
BR>
Kok Joris Wils (31) en zijn echtgenote Margo Pot (27) openden in mei De Repertoire op de Poederleesesteenweg. Het restaurant probeert niet enkel via zijn gerechten uit te blinken in originaliteit.

"Ik ervaar dat veel mensen een flesje uit hun eigen kelder willen combineren met een lekker gerecht. Helaas ben je in restaurants verplicht drank van de kaart te bestellen. Op die regel willen wij elke maandagavond vanaf 18u een uitzondering maken. Klanten mogen hun witte of rode wijn meebrengen naar ons restaurant", vertelt Wils die zelf een wijnliefhebber is.

"Onze obers serveren de wijn vervolgens zoals het hoort. Wij decanteren zelfs als de klant dat wil. Deze service is volledig gratis. Het enige wat wij in ruil vragen, is dat je de wijn combineert met een maaltijd uit onze keuken."

De jonge zaakvoerders zitten niet stil. In januari breidt het restaurant uit met een gerenoveerde feestzaal. Naast de wijnactie op maandag biedt De Repertoire elke woensdag de formule Two for One aan. "Een simpel maar gouden idee. Je eet met twee en betaalt voor een. Volgens de organisatoren is ons restaurant bijzonder in trek. Tijdig reserveren is dus de boodschap", waarschuwt Wils.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio