Partijgenoot Van Aperen wil weer met CD&V praten

Print
Hoogstraten - Op een fractievergadering van KVB sloot een meerderheid zich aan bij partijgenoot Karel Aerts om terug rond de tafel te gaan zitten met CD&V. Wie burgemeester wordt in Hoogstraten wordt opnieuw een open vraag.
BR>
Er lijkt geen einde te komen aan de coalitiesoap in Hoogstraten. Verschillende partijen sloten voorakkoorden, maar die werden telkens opgeblazen. Uiteindelijk zou KVB in zee gaan met Hoop en Groen!, maar daar stak Karel Aerts, partijgenoot van burgemeester Arnold Van Aperen, een stokje voor. Aerts ondertekende de voordracht van burgemeester Van Aperen wel, maar die van de schepenen van Groen! en HOOP niet. Zo kreeg hij de touwtjes in handen en wil hij CD&V en KVB terug aan de onderhandelingstafel.

"We hebben met onze fractie dinsdagavond een geheime stemming georganiseerd", zegt Karel Aerts. "De meerderheid was voor onderhandelingen met CD&V. We moeten natuurlijk nog afwachten hoe de gesprekken gaan lopen."

Tinne Rombouts (CD&V) weet niet hoe het verder moet . "Dit gebeurt allemaal buiten onze wil om. Eerst verbreekt Arnold Van Aperen eenzijdig ons principieel akkoord om zelf burgemeester te kunnen worden. Nu geraken ze er blijkbaar niet uit wegens het standpunt van Karel Aerts en hebben ze ons weer nodig." Ze wil zich niet uitlaten over haar mogelijke 'terugkeer' als burgemeester. "Technisch is het wellicht wel mogelijk, maar het is onze eerste zorg zeker niet."

Burgemeester Arnold Van Aperen reageert op zijn manier. "Praten mag met iedereen, maar de beleidsovereenkomst die we maakten met HOOP en Groen! blijft. Karel Aerts heeft van de groep de opdracht gekregen om gesprekken aan te gaan met CD&V. Ik distantieer me daarvan."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio