Nederlands paar opent bed & breakfast met nadruk op comfort en lekker eten

Print
Baarle-Hertog - In het landelijke Zondereigen (Baarle-Hertog) rees het voorbije jaar een opvallende nieuwbouw op, die van de inwoners meteen de bijnaam 'het kasteel van Zondereigen' meekreeg. In dit pand verwelkomen Michael en Yvonne van Diepen gasten in hun bed & breakfast De Hertog van Baerle.
BR>
Wie vanuit het centrum van Baarle Zondereigen binnenrijdt, kan er moeilijk naast kijken. Een opvallende villa accentueert de overgang van de landerijen naar de dorpskom. "Daar deden we het uiteindelijk voor", zegt Michael van Diepen, terwijl hij vanuit zijn keuken over de velden kijkt. "Dit uitzicht zie je nergens anders en geeft je rust."

De Nederlanders Michael en Yvonne van Diepen woonden tot een jaar geleden in de buurt van Schip-hol. "Toen onze zoon in Turnhout ging studeren, bespoedigde dat ons plan om te verhuizen."

De Hertog van Baerle rees in betrekkelijk korte tijd op uit de Zondereigense grond, zodat de bed & breakfast afgelopen zomer opende. "We wilden altijd al iets gelijkaardigs doen. Lekker koken en gerechten uitproberen is onze hobby. Daarom kan je hier niet alleen overnachten en ontbijten, maar ook 's avonds van een maaltijd genieten."

Ongedwongen

De nadruk ligt op de combinatie van comfort en huiselijkheid. In de overnachtingsprijs is het gebruik van fietsen, de jacuzzi en de sauna inbegrepen. "Toch moeten onze gasten zich vooral thuisvoelen. In het salon kunnen ze een boek uit de kast nemen, ze halen zelf koffie uit onze woonkeuken of gebruiken de bar met terras in onze tuin. De vier kamers zijn opzettelijk sober gehouden, zodat mensen zich duidelijk niet verplicht voelen om daar de hele tijd te blijven zitten."

Hoewel de bed & breakfast nog maar enkele maanden open is, kreeg het echtpaar van Diepen al heel wat internationale gasten over de vloer. "Ieren, Egyptenaren, Fransen, we hebben onze talenkennis al flink moeten bovenhalen", lachen ze. "Leuk was dat ook onze kleine dochter een mondje Frans begon te praten. Dat draagt alleen maar bij tot de ongedwongen sfeer die we hier willen creëren."

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio