Straten gaan dicht

Print
Beerse - De Bareelstraat en de Mezenstraat in Beerse gaan vanaf maandag 18 december dicht voor het doorgaand verkeer. Het gemeentebestuur plaatst er gedurende drie maanden een proefopstelling. Dit om het sluipverkeer te ontmoedigen.
BR>
Nu de werkzaamheden in de Sint-Corneliusstraat in Beerse definitief achter de rug zijn, maakt het gemeentebestuur werk van twee proefopstellingen in de buurt. De gemeente sluit vanaf maandag de Bareelstraat af voor het doorgaand verkeer aan het kruispunt met de Antwerpseweg of N12. Ook in de Mezenstraat verschijnt een afsluiting op het kruispunt met de Pastoor Carpentierstraat.

"De afsluiting van de Bareelstraat past in de streefbeeldstudie van de N12. Daarin staat dat er zo weinig mogelijk onbeveiligde aansluitpunten met de weg mogen zijn", zegt Kurt De Veughele, mobiliteitsambtenaar van Beerse. "We willen het sluipverkeer dat de verkeerslichten wil ontwijken, ontmoedigen. Bovendien is het gevaarlijk om met de auto vanuit de Bareelstraat in de richting van Turnhout te rijden."

Het gemeentebestuur wil ook het sluipverkeer in de buurt van de Mezenstraat ontmoedigen en de snelheid temperen. Beide proefopstellingen blijven staan gedurende een periode van drie maanden. Nadien volgt een evaluatie van de ingrepen.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio