Bornem stippelt rustig investeringsjaar uit

Print
Bornem - De gemeenteraad heeft een begroting goedgekeurd die wat investeringen betreft nog niet zwaar oogt. Het is duidelijk dat de aftredende raad de eer laat aan de nieuwe raad om beleidsaccenten te leggen.
BR>
Het opvallendste cijfer is de injectie van ruim anderhalf miljoen euro voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in deelgemeente Weert. Het Sas, de Dijkstraat en de Binnendijkstraat krijgen een soortgelijk stelsel. Voeg daar nog een half miljoen euro aan toe voor onderhoud van het bestaande rioleringsnet en dan wordt duidelijk dat een grote slok van het in totaal 7,7 miljoen euro grote investeringspakket, naar rioleringen gaat. Wat de aanleg van de riolering in Weert betreft, rekent het gemeentebestuur wel op ruim 1,4 miljoen euro aan subsidies.

Andere opvallende cijfers zijn de 750.000 euro voor de aankoop van bouwgronden en het bouwrijp maken daarvan, met het oog op een sociale bouwverkaveling in Sint-Jansbeekveld in deelgemeente Mariekerke. Ruime aandacht gaat ook naar het onderhoud van het patrimonium. In het bijzonder investeert het bestuur in de heraanleg van het openbaar domein rond de serviceflats op de Dries en rond het Hemelhof. Bij dat laatste staat het behoud van de recreatieve functie, het basketplein in feite, voorop. En een fiks bedrag wil het bestuur ook besteden aan het onderhoud van het houtwerk in het Landhuis waar de raad zetelt. Alles samen goed voor ruim 600.00 euro.

Cultuurcentrum Ter Dilft dat droomt van uitbreiding van de bib en de muziek- en tekenschool en van een eigen expozaal, moet nog wat langer dromen.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio