Containerpark breidt fors uit

Het gemeentebestuur van Sint-Amands en intercommunale Ivarem wachten met ongeduld op de bouw- en milieuvergunning voor de uitbreiding van het gemeentelijke containerpark. Dat zou tegen de zomer volgend jaar zowat zestig procent groter moeten worden.

BR>

"Het is een dossier waarin het alleen nog wachten is op de vergunningen. De aanbesteding is al klaar en het is aannemer Mols van Arendonk die de opdracht kreeg toegewezen. De uitbreiding van ons containerpark maakt trouwens één geheel uit met de uitbreiding van de containerparken van Mechelen en Putte", licht schepen van Leefmilieu Jozef De Kinder (CD&V) toe. De uitbreiding brengt enerzijds mee dat de oppervlakte van het park zestig procent groter wordt en anderzijds bevat ze de aanleg van een oprijdbare helling. Van daarop kan allerlei afval in de containers worden gekieperd.

Schepen De Kinder maakt zich sterk dat de vergunningen er tegen Pasen zullen liggen en dan kan de aannemer meteen aan het werk. Hij heeft drie maanden de tijd voor zijn opdracht in Sint-Amands. Inwoners kunnen in die periode ook in het containerpark van Bornem terecht.

Deze klus alleen zal ongeveer 600.000 euro kosten, op een totaalbedrag voor de hele aanneming van ruim twee miljoen euro. "Deze investering is eigenlijk een zaak van Ivarem dat eigenaar is van het containerpark, maar ze wordt uiteraard in onze werkingskosten van afvalverwerking doorgerekend. Vandaar dat ons budget voor volgende jaren op dat punt licht gestegen is", besluit schepen De Kinder.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio