Sporta heeft weer prijs

Het Sportacentrum in Tongerlo (Westerlo) heeft de wind in de zeilen. Vorige week ontving de beweegcampagne Ventourist/Ventousiast de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste en nu bekroont het Elia Fonds het To Walk Again Centrum voor zijn sportaanbod voor personen met een fysieke handicap.

BR>

Het Elia Fonds is een partnerschap tussen elektriciteitsleverancier Elia en de Koning Boudewijnstichting. Het ondersteunt projecten die mensen met een verminderde mobiliteit in staat stellen om toeristische, culturele en sportieve recreatievormen te ontdekken.

Het To Walk Again Centrum krijgt 7.500 euro voor het aanbieden van sporten voor personen met een fysieke handicap. "Ook jonge rolstoelgebruikers hebben wel eens zin in een echte kick", zegt Sofie Gilis, coördinatrice van het To Walk Again Centrum. "Dankzij Sporta, de vzw To Walk Again van Marc Herremans en nu dus het bedrag dat we van het Elia Fonds ontvangen, kunnen wij hen die extra adrenalinestoot aanbieden."

Survival in Brasschaat

De tijd dat rolstoelgebruikers alleen konden genieten van traditionele sporten is voorbij. "Tijdens de paasvakantie gaan we met acht jongeren tussen 12 en 16 en een tiental begeleiders op wintersport in Italië", zegt Sofie. "Overdag leren zij zitskiën en 's avonds nemen zij gewoon deel aan de activiteiten met valide jongeren. Dat contact met leeftijdsgenoten is voor hen erg belangrijk."

Ook in de zomer hoeven jonge rolstoelgebruikers zich niet te vervelen. Naast het omnisportkamp 'Wheels on fire' en het danskamp 'Dance on wheels' in juli komt er nu in augustus met 'Adventure on wheels' nog een derde kamp bij. "Op het programma staat al zeker een survivaltocht in de artillerieschool van Brasschaat. De rest van het programma staat nog niet vast, maar mogelijk komen daar nog activiteiten als waterskiën, duiken en quadrijden bij. Jongeren die geïnteresseerd zijn, mogen altijd contact met ons opnemen."Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio