Reuzenbrug stap dichterbij

Het voormalige gebouw van Infrabo in Geel-Punt wordt onteigend voor 2,55 miljoen euro. Na de onteigening en de afbraak staat niets de bouw van de fly-over of reuzenbrug over de E313 en het Albertkanaal in de weg.

jmartynowski

BR>

Het studiebureau Infrabo zette in 1989 een opvallend gebouw neer in de Bell Telephonelaan in Oevel (Westerlo), tegenover de watertoren aan de oprit Geel-West van de E313. Het studiebureau verhuisde later naar de Langstraat in Tongerlo (Westerlo). Het gebouw werd eigendom van de vastgoedmaatschappij Promabo uit Beerse.

Een paar jaar geleden werd duidelijk dat het gebouw weg moest om de prestigieuze plannen voor een reuzenbrug over de E313 en het Albertkanaal in Geel-Punt te realiseren. Die moet de verkeersdruk op die plaats verlichten. "Minister Kris Peeters ondertekende donderdag het onteigeningsbesluit", bevestigt de Geelse burgemeester Frans Peeters (CD&V). Volgens de burgemeester kan de onteigening op korte termijn worden doorgevoerd. "Dat is een voorwaarde om verder te werken aan het dossier van de fly-over."

Op schema

Het pand moet wijken voor een rotonde. "Als nu wordt onteigend, zitten we perfect op schema", weet Peeters. "In de herfst van 2007 is het administratief dossier rond en kan de aanbesteding worden uitgeschreven. Ik vermoed dat de werkzaamheden starten in 2008 of ten laatste 2009."

Mon Geerts, gedelegeerd bestuurder van Promabo, wacht op een officieel bericht over de onteigening. "Ik ga er vanuit dat de prijs realistisch is. De onteigening is de beste oplossing voor alle partijen", zegt hij.

Volgens Frans Peeters zit het hele dossier van de noordzuidverbinding nog altijd op schema. "De studies zijn bezig voor de ring rond Kasterlee en de verbinding tussen Kasterlee en Geel Ten Aard. De Vlaamse Landmaatschappij heeft zopas opdracht gekregen om een landbouweffectenrapport op te maken."

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio