Films uit de automaat

Vooraan in de Mechelse Adegemstraat, vlak bij de Korenmarkt, is een nieuwe handelszaak geopend en niet zomaar een. Bij 24 Self Video kan je de klok rond een van de zevenhonderd huurfilms uit een automaat halen.

jmartynowski

BR>

De automaten in 24 Self Video gelijken sterk op die van een bank, maar in plaats van euro's komen er dvd's uit de muur. "Het concept komt overwaaien uit Italië. In ons land is het nog relatief nieuw", zegt Gunther Wyckmans, agent voor België. Zelf baat hij twee zulke shops uit. "In Kontich en eentje in Aartselaar. Die laatste gaat binnenkort trouwens verhuizen naar een groter pand. Na Houthalen-Helchteren is de shop in Mechelen de vierde."

Erik Andriessens uit Grimbergen vond de formule zo leuk dat hij er zelf mee wilde starten. In de schaduw van de Mechelse Lamotsite opende hij donderdag zijn eigen shop. "Ik was consulent, een job waar ik een beetje op uit was gekeken. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in mijn eigen zaak", zegt de man. De ervaring leerde hem dat mensen steeds later werken. "Als je tot laat in de avond bezig bent, blijven er niet veel mogelijkheden over om je te ontspannen. De meeste videotheken zijn na 22u gesloten", vertelt Andriessens.

Lidkaart

Een filmautomaat leek hem in Mechelen een gat in de markt. "Het is een leuke stad die opleeft. De voorbije jaren is ze erg van uitzicht veranderd en er komen veel nieuwe mensen wonen", zegt hij. De formule van de 24 Self Video-shop werkt heel eenvoudig. "Wie zich tijdens onze bemande openingstijden een lidkaart aanschaft, kan de klok rond binnen. Zelfs om twee of drie uur 's nachts."

Lid worden, kost 4,95 euro. "Maar als je twintig euro op je kaart zet om films te huren, moet je geen lidgeld meer betalen. Dan is het gratis. Wie meteen voor vijftig euro krediet oplaadt, krijgt van ons tien euro krediet cadeau", legt de zaakvoerder uit. Op dit moment zijn er al zevenhonderd dvd's te huur. Maar over enkele maanden worden dat er 1.050.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio