Parket vervolgt in één keer 150 hooligans

Print
Deurne - Meer dan 150 hooligans moeten mogelijk voor de Antwerpse strafrechter verschijnen voor massale vechtpartijen in Deurne, Massenhoven, Ranst en Broechem na Antwerp-Club Brugge in 2001. Ze worden verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen en van het vormen van een criminele organisatie.
BR>
Bij de voetbalwedstrijd Antwerp-Club Brugge in april 2001 zette de politie meer dan 600 manschappen in voor de opvang van zo'n 150 blauw-zwarte fans die zonder ticket naar Deurne waren afgezakt. Dat mocht niet baten, want in Deurne, Massenhoven, Ranst en Broechem kwam het tot hardhandige confrontaties tussen hooligans van Club Brugge en Antwerp.

De politie kon de meeste heethoofden achteraf identificeren, onder meer op basis van helikopterbeelden. "Zo'n 150 à 160 hooligans worden vervolgd, zowel aanhangers van Antwerp als van Brugge", zegt advocaat Frank Decruyenaere. "Het parket ziet alle verdachten als leiders of leden van een criminele organisatie. Sommigen worden ook vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen."

De zaak werd ondertussen opgestart voor de Antwerpse raadkamer. Volgende week wordt ze voortgezet en moet de raadkamer beslissen of de hooligans zich al dan niet moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio