Tankstation ontfermt zich over Max

Print
Heist-op-den-Berg - Max, een newfoundlander van elf maanden, heeft een levensbedreigende heupaandoening. Een operatie kan redding brengen, maar daarvoor is er zo'n slordige 5.000 euro nodig. Het team van tankstation Sint-Salvator in Booischot (Heist) heeft alvast een oplossing.
BR>
Toen het nieuws tot in het tankstation aan de Westmeerbeeksesteenweg geraakte, vatte het team meteen de koe bij de hoorns. Het personeel begon een wafelbak en schenkt de opbrengst van de verkoop aan de financiering van de operatie. "Het is niet meer dan normaal dat hier geholpen wordt", zegt tankbediende Chantal De Roover, die aanstonds wafels in hartvorm begon te bakken. "Ik zie graag dieren. Onlangs hebben wij nog jonge katjes gevonden in een bos en ze met de papfles grootgebracht."

Ook Nicole, de eigenares van het tankstation, begon meteen te bakken. "We hebben de wafels mooi ingepakt en nu liggen ze te koop in het tankstation. Bediende Bart Van de Ven verkoopt de wafels. Het is onze laatste goede daad voor Kerstmis", zegt Chantal fier.

Delicate ingreep

"Max werd bij ons binnengebracht door zijn baasje die niet langer voor hem kon zorgen", vertelt Tabita Vrancken, vrijwilligster van dierenasiel Unco-Jerry in Houtvenne (Houthulst). "Max heeft een heupaandoening als gevolg van te veel fokken en inteelt. Zijn bekken is misvormd en dat leidt, zonder ingreep, tot de dood. Alleen een Italiaanse dierenarts kan hem met een delicate operatie en met speciale apparatuur helpen, maar die ingreep kost al gauw 5.000 euro. Max zou al eind januari kunnen geopereerd worden in Antwerpen. Ook Unco-Jerry zet zich nu in om dit geld te verzamelen", zegt Tabita.

En met succes! Het vroegere baasje van Max, die niet op de hoogte was van de aandoening, kwam direct een bedrag storten. Zelfs een horeca-uitbaatster uit Laakdal denkt aan een actie.

Info: 0478-58.45.32 (Sint-Salvator), 0495-38.19.71 (Unco-Jerry), www.dierenasiel-uncojerry.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio