Politie pakt uit met 70 'kerstagenten'

Print
Antwerpen - De Antwerpse politie organiseert tijdens de kerstperiode Hades, een actie tegen woninginbraken, handtasdiefstallen én diefstallen met geweld en gewapenderhand. Daarbij worden per dag zeventig manschappen extra ingezet.
BR>
Statistieken geven aan dat de criminaliteit tijdens de eindejaars- en koopjesperiode steeds stijgt. Daarom start de lokale politie Antwerpen vanaf zondag de actie Hades. Dertien dagen worden dagelijks zo'n zeventig extra politiemannen de baan opgestuurd. Extra, want bovenop de reguliere werking en bovenop de ordediensten die gepland zijn voor activiteiten als de kerstmarkt en de ijspiste.

Hades heeft twee luiken. In het preventieve draagt elke deelnemende agent een fluo hesje waardoor hij zichtbaarder wordt en potentiële daders ontmoedigd. Repressief kunnen de bijkomende manschappen korter op de bal spelen bij betrappingen van verdachten. Het gaat zowel om voet- als autopatrouilles, vaak ondersteund door de helikopter. 'Gevoelige' plaatsen zoals apothekers, krijgen extra aandacht.

Bedoeling is ook dat de cel Misdaadanalyse nagaat of een bepaald fenomeen zich al dan niet verschuift in een zone of wijk. Zo kan de locatie van de extra inzet per dag worden bijgestuurd.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio