Sp.a zoekt nieuwe voorzitter

Print
Antwerpen - Huidig sp.a-koepelvoorzitter Johan Peeters heeft deze week zijn ontslag ingediend. Een nieuwe voorzitter hebben de Antwerpse socialisten nog niet gekozen, maar de naam van toekomstig gemeenteraadslid Toon Wassenberg wordt vaak genoemd. Er is ook een werkgroep opgericht, die de structuren van de partij moet vernieuwen.
BR>
Het ontslag van Johan Peeters als koepelvoorzitter lag al langer vast. Peeters, die nu in de gemeenteraad zit, kiest in de volgende legislatuur voor het district Wilrijk waar hij districtsschepen of -voorzitter wordt. Peeters zal in 2008 ook in de OCMW-raad plaatsnemen.

De nieuwe voorzitter van de Antwerpse sp.a wordt waarschijnlijk pas in februari of maart van volgend jaar gekozen. Ondertussen moet een werkgroep zich buigen over de vernieuwing van de partijstructuren. Die structuren dateren nog van 1982, toen de Antwerpse fusiestad een feit was, en zijn totaal verouderd.

In de districten moet de partijvernieuwing voor nieuwe leden zorgen. In de werkgroep zitten onder anderen Antwerps districtsschepen Jan Somers, het nieuwe gemeenteraadslid Güler Turan en Dirk Schoeters, algemeen secretaris van de ABVV-Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio