Protest tegen sluiting postkantoor helpt niets

De Post gaat het postkantoor aan de Rerum Novarumlaan begin volgend jaar sluiten. Het gemeentebestuur protesteerde tegen de sluiting en vroeg een herroeping van deze beslissing, maar tevergeefs.

BR>

"De sociaal zwakkeren die zich niet goed kunnen verplaatsen, zullen hiervan het slachtoffer zijn", zegt burgemeester Jos Ansoms. Goor-eindenaren die na de sluiting naar een postkantoor willen, moeten zich heel wat kilometers verplaatsen. De dichtstbijzijnde kantoren zijn in Wuustwezel (6,3 kilometer), St-Job-in-'t-Goor (8,9 kilometer) of Kalmthout (6,9 kilometer).

Gooreind is ook een sterk groeiende gemeenschap, met 6.500 inwoners. "Daarom vind ik het uit commercieel oogpunt volstrekt onbegrijpelijk dat De Post het postkantoor sluit." Ter vervanging is in Gooreind een PostPunt geïnstalleerd in krantenwinkel Holemans in de Theo Verellenlaan. "Qua dienstverlening is het een stap achteruit. Het is al druk genoeg in een krantenwinkel. Ik vind niet dat daar nog de dienstverlening van een postkantoor moet bijkomen", aldus Ansoms.

Het gemeentebestuur protesteerde tegen de sluiting en had donderdag een onderhoud met De Post, maar tevergeefs: het postkantoor in Gooreind moet dicht. "Volgens de regering moet er minstens één postkantoor zijn per gemeente, met in totaal 1.300 contactpunten. Met de liberalisering van De Post in 2009 in het vooruitzicht en omdat duizend postkantoren verlieslatend zijn, werd beslist om de kleinste kantoren te sluiten en te vervangen door PostPunten. Na een halfjaar worden deze punten geëvalueerd. Ik heb wel gevraagd om op langere termijn ook een PostPunt te openen in Loenhout. Enkele jaren geleden werd hier het postkantoor gesloten. Dit gaat De Post in overweging nemen. In de toekomst zal dus Wuustwezel-centrum een postkantoor hebben, Gooreind en hopelijk Loenhout een PostPunt."Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio