Gezocht: Kapelse trouwfoto's

Print
Kapellen - Heemkring Hoghescote zoekt trouwfoto's van mensen die ooit huwden op het oud-gemeentehuis in Kapellen. Doel is een tentoonstelling rond het gebouw waarin recenter ook nog de politie was gehuisvest. Het gebouw bestaat in 2007 honderd jaar.
BR>
Op het centrale kruispunt in Kapellen-centrum, hoek Antwerpsesteenweg-Hoevensebaan, vind je nu de tentoonstellingsruimte Oud Gemeentehuis. Ook de astronomische klok van Wim Willem Smolders vindt er onderdak. Zoals de naam van deze cultuurtempel al doet vermoeden, fungeerde het vroeger als gemeentehuis.

En dat tot 1966, toen de gemeentediensten naar kasteel Beukenhof in de Christiaan Pallemansstraat verhuisden. Daarna was het gebouw dertig jaar het hoofdcommissariaat van de gemeentepolitie. Die verkaste in 1996 naar de huidige locatie aan de Christiaan Pallemansstraat. In 2007 bestaat het vroegere gemeentehuis-politiekantoor honderd jaar.

Dat verdient een grote tentoonstelling, vindt de Kapelse heemkring Hoghescote. "Vele honderden Kapellenaars hebben er hun jawoord uitgesproken voor de burgemeester", aldus voorzitter Roger Balbaert. "Dit feit werd meestal vereeuwigd op foto. Wij zouden graag al die huwelijksfoto's, meestal gemaakt in de raadzaal of op de trappen van het gemeentehuis, tentoonstellen." En iedereen krijgt zijn originele foto's terug.

Wie zijn trouwfoto ter beschikking wil stellen, kan terecht bij Roger Balbaert: 03-664.57.22.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio