Lange Kroonstraat is een modderpoel

Door werkzaamheden en de regen is het eerste deel van de Lange Kroonstraat herschapen in een modderpoel. Voor de bewoners van de Oude Steenweg is het ergste leed geleden. De middenstanders kunnen er stilaan herademen.

BR>

Eind augustus begon de heraanleg van de Oude Steenweg. Door de intense regenval van de voorbije weken werd de straat één groot modderbad. Vooral van de middenstanders werd heel wat geduld gevergd. "Ik denk dat het ergste voorbij is, nu de aannemer begint met de asfaltering van de rijweg. Maar de voorbije maanden zag ik hier soms nog maar een paar klanten per dag", zegt Hugo Van Woensel van buurtwinkel 't Kroontje.

Traiteur Roger Derkinderen uit de Victor Heylenlei bekijkt de zaak van de positieve kant. "Je kunt geen eieren bakken zonder ze te breken. Straks hebben we een mooie straat, met bomen en een nieuw fietspad. We hebben wel problemen gehad met elektriciteit, telefoon en water. Maar we zien stilaan het einde van de tunnel." Dat is niet het geval voor de bewoners van de Lange Kroonstraat. Daar zie je alleen maar slijk, van gevel tot gevel, en zandzakjes aan sommige voordeuren. Zonder laarzen kun je hier je huis niet uit. "Ik zeg tegen mijn klanten dat ze niet hun beste schoenen moeten aantrekken als ze willen langskomen", grapt kapper Rober Patteet.

Het gemeentebestuur begrijpt de problemen. "We kunnen niet voor iedereen zijn deur ijzeren matten gaan leggen, maar het gemeentebestuur zal samen met de aannemer zien wat mogelijk is", aldus schepen van Openbare Werken Fred Entbrouxk. "Bovendien merken we dat de middenstanders begrip opbrengen voor het huidige ongemak."

Dinsdag vindt in het gemeentehuis een vergadering plaats met de betrokkenen, onder wie ook de directie van het Sint-Gabriëlcollege. Op die vergadering zal bekeken worden hoe de hinder tot een minimum kan beperkt worden. Voor de bewoners van de Lange Kroonstraat kunnen de problemen nog enkele maanden duren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio