Pulderbos krijgt in 2007 nieuw gemeentezaaltje

Print
Zandhoven - De gemeenteraad keurde de begroting voor 2007 goed. De nieuwe burgemeester Luc Van Hove (CD&V) legde uit dat het om een technische overgangsbegroting gaat, maar dat de echte beleidsnota pas begin volgend jaar wordt opgesteld. Een paar investeringen springen toch al in het oog. Zandhoven In totaal wordt er 3,85 miljoen euro uitgetrokken voor allerlei projecten. De nieuwe evenementenhal, de studiekosten voor een nieuwe bib en sporthal en een gemeentezaal in Pulderbos nemen een belangrijke hap uit dit budget. Maar ook werkzaamheden aan de wegen zitten erin. "Een nieuwe sporthal komt er zeker, maar de locatie is nog niet bekend", vertelt Luc Van Hove. "Voorlopig kunnen onze sportverenigingen nog enkele jaren in Hooidonk terecht, maar de CM heeft al laten blijken dat we op lange termijn een alternatief moeten zoeken." De nieuwe sporthal zal nog niet in 2007 gerealiseerd worden, het nieuwe gemeentezaaltje voor Pulderbos daarentegen wel.
BR>
Het gaat om het uitbouwen van het bestaande zaaltje achter het oude gemeentehuis van Pulderbos. De plannen van de architect zijn al naar Stedenbouw vertrokken. Achter het bestaande zaaltje wordt er een ruimte bijgebouwd voor een moderne keuken en toog. Er komt ook nieuw sanitair. Nu zijn de toiletten een beetje ongelukkig naast de keuken gelegen. Ook de KLJ van Pulderbos zal kunnen meeprofiteren van de verbetering van de gemeentezaal.

De gemeente trekt geld uit om de Herentalsebaan in Viersel, ter hoogte van het viaduct van de E313, heraan te leggen. De Vlaamse overheid gaat de snelwegbrug vervangen. Waarschijnlijk zal hierbij hetzelfde principe worden toegepast zoals in Wommelgem, waar de nieuwe autostradebrug werd opgebouwd naast de bestaande. Na afbraak kan die brug dan eenvoudig worden ingeschoven, wat de hinder sterk beperkt.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio