VSOA dreigt met acties

Print
Antwerpen - De liberale vakbond VSOA dreigt met een staking op 22 december in verschillende stedelijke diensten. VSOA wil zo enkele garanties afdwingen rond de zaterdagvergoeding en de oprichting van het autonoom afvalbedrijf.
BR>
"De stakingsaanzegging voor 22 december is vertrokken", zegt Jos Biesbrouck van VSOA. "We zijn het beu dat de wetgeving rond arbeidsduur en verlofaanvragen niet worden gerespecteerd. Daarnaast eisen we gelijk loon naar gelijk werk. Het geduld bij het personeel is op. De oprichting van gemeentelijke autonome bedrijven kunnen we niet stoppen. Tóch willen we duidelijkheid over de toekomst van het personeel van stadsreiniging."

Als de liberale vakbond die niet krijgt, wordt de boel platgelegd. "De sporthallen blijven dicht. De afvalzakken worden niet opgehaald en de mensen kunnen dan geen boeken uitlenen. Onze militanten bepalen hoe lang de staking zal duren", zegt Biesbrouck.

Personeelsschepen Marc Van Peel (CD&V) begrijpt de stakingsdreiging van VSOA niet. "Rond de arbeidstijdregeling zitten we al een jaar samen met de vakbonden", zegt Van Peel. "We gaan geen beslissing nemen zonder overleg."

Ook de vrees rond het autonome afvalbedrijf is volgens de schepen onterecht. "Dit is op dit moment niet meer dan een paragraaf in het bestuursakkoord. Met twee eerdere autonome gemeentebedrijven was er een goede overgang voor het personeel. De volgende maanden zet mijn collega Lauwers de eerste stappen naar een afvalbedrijf. Nu staken is bij de haren getrokken."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio