Kerstcross is klassieker

Print
Stekene - Zondag wordt in Stekene opnieuw de kerstmotorcross voor het goede doel gereden. De organisatoren, de Vereniging van Motordealers (VMD), zijn al aan hun 24ste editie toe.
BR>
Ondanks de datum moest de wedstrijd in al die jaren slechts twee keer worden afgelast wegens de weersomstandigheden. "Maar de omloop aan het Nieuwdorp in Stekene is dan ook echt wel ideaal. Zowel de ondergrond als de bijzonder goede afwateringskanalen laten toe dat zowel de omloop als het rennerspark in zowat alle omstandigheden bereikbaar en berijdbaar blijven", aldus parcoursbouwer Alain Roels, die de omloop dit jaar nog wat hertekende zodat het geheel nog spectaculairder oogt. "We hebben vorige week al enkele testritten gemaakt en het loopt allemaal schitterend. Het beloven stuk voor stuk topwedstrijden te worden."

De opbrengst van de wedstrijd gaat integraal naar het 'Hulpfonds voor gekwetste piloten'. Dit fonds probeert financieel een handje toe te steken bij crossers die slachtoffer werden van een sportongeval. Op de erelijst van de voorbije jaren prijken grote namen als wereldkampioen Steve Ramon, Ken De Dijcker, Manu Priem en Danny Wauters, die na zijn zege in 1997 ook vorig jaar won en nu dus kans maakt om de wisselbeker definitief in zijn bezit te nemen.

De wedstrijden beginnen om 11u met de reeks voor de vrijetijdsrijders. De laatste reeks bij de internationalen open wordt om 15.29u op gang geschoten. De wedstrijden vinden plaats aan het Nieuwdorp in Stekene, bereikbaar via de N49 Antwerpen - Knokke.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio