Ratten en mollen zorgen voor overlast

Het gemeentebestuur van Ravels zit in deelgemeente Weelde opgescheept met twee gevallen van hinder door ongedierte. Buren van een onbebouwd perceel in de Koning Albertstraat klagen dat ratten de omgeving hebben overgenomen, terwijl op de voetbalterreinen van Baetenheide mollen zitten.

jmartynowski

BR>

De VLD-oppositieraadsleden Lou Haagen en Piet Bertels brachten de problemen ter sprake op de jongste gemeenteraad. Haagen sprak van een rattenplaag in de Koning Albertstraat. "Voor het onbebouwde perceel is eerder een bouwvergunning geweigerd omdat de Vlaamse overheid het niet eens is met de geplande uitrit", antwoordde Filip Segers (CD&V). "Ik verwacht dat er over enkele maanden een vergunning is. Het probleem wordt aangepakt."

Daarnaast zouden mollen zich al een tijdje uitleven op de sportterreinen van Baetenheide. Vier voetballers zouden volgens Piet Bertels al hun voet in een molshoop hebben verzwikt. "Dat moet dan op het gemeentelijke veld voor recreatief voetbal zijn gebeurd", zegt Jef Verheyen, jeugdcoördinator van voetbalclub KSK Weelde. "De mollen op onze velden heb ik persoonlijk gevangen. De man die zich jarenlang met het mollenprobleem bezighield, is overleden. Daarom hebben we die strijd overgenomen. Het is een feit dat het escaleert als je het een tijdje niet in de gaten houdt."

Volgens Verheyen kunnen de gangen van één mol wel vier kilometer lang zijn, waardoor het aantal mollen op een terrein wel eens verrassend laag kan liggen. "Nee, ik beschouw mezelf helemaal niet als expert", lacht hij. "Mensen beweren altijd dat je een mol niet met een klem in de hoop kan vangen. Maar ik doe niets anders en met goede resultaten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners