Toekomstig schepen Geypen wil Colomakerk behouden

Print
Mechelen - "Als het financieel haalbaar is, moeten wij de Colomakerk restaureren." Dat zegt Greet Geypen (VLD), die in januari de nieuwe Mechelse schepen van Openbare Werken wordt.
BR>
Zoals Gazet van Antwerpen woensdag al bericht heeft, leverde het Agentschap Ruimtelijke Ordening Vlaanderen een vergunning af om de kerk aan de Tervuursesteenweg af te breken. "In principe kunnen wij nu een bestek opmaken om het gebouw te slopen, maar dat doen wij niet", stelt schepen van Openbare Werken Leo Stevens (CDO).

Het schepencollege besliste gisteren om de keuze aan de nieuwe coalitie te laten. "Wij houden beide opties open: afbraak of renovatie. In de stedelijke begroting hebben wij trouwens al drie jaar op rij 1,5 miljoen euro overgedragen voor de bouw van een nieuwe kerk", geeft Stevens aan. Een restauratie valt volgens hem duurder uit. "Ramingen gaan uit van 2,5 miljoen euro", zegt de schepen nog.

Zijn opvolgster Greet Geypen, die in Coloma opgroeide, is er voorstander van om de neogotische kerk te behouden. "Het gebouw maakt veel emoties los. Tijdens mijn campagne in de buurt heb ik vastgesteld dat er een groot draagvlak is voor een restauratie. Ik heb daar ook al gesprekken over gehad met de provincie en de Vlaamse Gemeenschap", aldus de toekomstige schepen. Geypen ziet voor de kerk een polyvalente invulling mogelijk. Vlaams Belang, eveneens voorstander van het behoud van de kerk, denkt er net hetzelfde over. "In het gebouw mogen van ons ook culturele en wijkgerichte activiteiten plaatsvinden", zegt Frank Creyelman.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio