Centrum voor psychotherapie opent

Print
Kapellen - Aan de Jagersdreef in Kapellen opende zopas ELIM de deuren. In dit nieuwe centrum voor psychotherapie zijn vrijheid, tijd en ruimte de codewoorden en wordt elke persoon op een gerichte, unieke manier begeleid. De eerste cliënten verblijven sinds deze week in de nieuwbouw.
BR>
Het centrum voor psychotherapie ELIM is een initiatief van het Psychiatrisch Centrum Bethanië in Zoersel, behorende tot de vzw Emmaüs. Het minste wat je kan zeggen is dat er over het totaalconcept grondig is nagedacht. "Uit de praktijk blijkt dat er een groep mensen bestaat die de nood ervaart om intensieve psychotherapie te combineren met de mogelijkheid om zich even terug te trekken uit het dagelijkse leven", luidt het.

"Anderzijds vindt diezelfde groep vaak geen aansluiting met het bestaande zorgaanbod." Met een naar eigen zeggen bijzonder zorgconcept wil het ELIM-centrum daar wat aan doen. "Wij willen een nieuw verhaal schrijven met een brede waaier aan (psycho)therapeutische benaderingen, ondersteund door een ervaren en professioneel team en een moderne accommodatie. ELIM moet een oase worden van én voor mensen."

Het centrum ziet een cliënt als betrokken medespeler en niet zozeer als te behandelen onderwerp. Streefdoel is verlichting te brengen bij psychisch lijden, mét een meerwaarde. "ELIM richt zich vooral tot die mensen die zich willen en kunnen engageren om zelf iets te doen aan hun psychisch lijden, tot zij die in staat zijn de verantwoordelijkheid voor hun therapeutisch proces zelf in handen te nemen. Daarin weliswaar bijgestaan door ervaren professionals. Een cliënt kan zelf naar ons stappen of worden doorverwezen door een arts of organisatie."

Vrijheid, tijd en ruimte voor de cliënt draagt het nieuwe centrum hoog in het vaandel. Doel: elke cliënt de kans geven zijn emoties op zijn eigen manier te verwerken. In ELIM is plaats voor 44 personen, en dat in 35 eenpersoonskamers en 5 meerpersoonskamers. De verblijfsduur varieert van enkele weken tot enkele maanden, in overleg met de cliënt. Het verblijf is ook afhankelijk van wat de cliënt wil en wat zinvol is.

ELIM, Jagersdreef 100, Kapellen, 03-317.11.00, www.elim.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio