Lotto Arena vereist speciaal transport

Lotto Arena vereist speciaal transport

Lotto Arena vereist speciaal transport

Print
Antwerpen - Een speciaal transport moet er deze week voor zorgen dat het dak van de Lotto Arena, de gloednieuwe topsporthal naast het Sportpaleis in Antwerpen, kan voltooid worden.
De spantconstructies voor de dakoverkapping zijn namelijk 25 meter lang en worden vanaf deze week door een gespecialiseerd bedrijf aangevoerd.

Het transport zal 's nachts gebeuren, onder politiebegeleiding en volgens een uitgekiend traject. Het eerste transport gebeurt in de nacht van dinsdag op woensdag. De aankomst van het speciale transport is woensdagmorgen voorzien om 7 uur.

De twee delen van de spantconstructie zullen vervolgens door een ander team van de oplegger gehesen worden en het gebouw worden binnengebracht. Het gaat daarbij om precisiewerk want een rekensommetje leert dat op een bepaald ogenblik rekening moet gehouden worden met een marge van nauwelijks 9 cm. Vervolgens worden de twee stukken in de juiste hoek omhoog gehesen en bovenaan tot één dakspant gemonteerd. De laatste vier dakspanten zijn voor aankomst en montage gepland voor volgende week.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio