Aanhouding doodrijder Wijnegem bevestigd

Print
Wijnegem - De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 27-jarige man uit Turnhout die op 3 december Koen Van Donink (20) dood reed op de Turnhoutsebaan in Wijnegem en daarna vluchtmisdrijf pleegde.
De verdachte beweert dat hij niet wist dat hij een persoon had aangereden.

Het ongeval gebeurde kort na vier uur 's morgens. Het slachtoffer, dat net zijn eigen verjaardag gevierd had, stak de straat over toen hij door een Alfa Romeo werd aangereden. De bestuurder remde even, maar zette toen zijn weg verder.

"Op de plaats van het ongeval is het bijzonder donker, er brandt quasi geen verlichting", zei meester Dirk Dielen. "Mijn cliënt had het slachtoffer helemaal niet gezien. Hij wist dat hij iets had aangereden, maar veronderstelde dat het om een dier ging. Hij heeft nog geremd en even achterom gekeken, maar zag niets op de weg liggen en is dan maar doorgereden."

Volgens de advocaat droeg het slachtoffer donkere kleding en was hij zo amper zichtbaar. Zelfs de fietser die uit de andere richting kwam en de jongeman had zien oversteken, moest twee keer voorbij fietsen voordat hij het slachtoffer uiteindelijk zag liggen.

De verdachte had zijn auto na de aanrijding in de carport van zijn vader gestald in Malle. "Niet om hem te verbergen. Met die gebarsten voorruit kon hij hem immers niet zomaar op straat parkeren. Het is bovendien een firmawagen van zijn vader en hij wilde de schade zelf herstellen", aldus meester Dielen.

Twee dagen na de feiten werd de verdachte opgepakt. Hij zou pas tijdens het verhoor vernomen hebben dat hij wel degelijk een persoon had aangereden. Volgens zijn advocaat was hij enorm geschokt door dat nieuws.

De raadkamer bevestigde maandag zijn aanhouding, maar de kans is groot dat de verdachte beroep zal aantekenen. Het dossier belandt dan voor de kamer van inbeschuldigingstelling die binnen de vijftien dagen moet beslissen of hij al dan niet blijft aangehouden.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio