Online petitie voor behoud buurtweg 14

Print
Waasmunster - De vzw Durme is een online-petitie gestart voor het behoud van buurtweg 14 op het Oud Vliegveld in Waasmunster. De buurtweg loopt over het privédomein van textielfabrikant Jan De Clerck en maakt al jaren onderwerp uit van zware discussies omdat deze niet meer publiek toegankelijk is.
De vzw Durme trok naar de rechtbank met een klacht van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De rechtbank oordeelde echter dat in het geval van de buurtweg geen sprake is van kwaadwillige belemmering. Volgens de natuurbeweging werd geen uitspraak gedaan over het openbaar karakter van de weg.

"Het is dus nog steeds een illegaal afgesloten weg, " besluit vzw Durme.

De raad van bestuur van de vzw Durme wil het dossier buurtweg 14 nu opentrekken naar heel Vlaanderen via een online-petitie. Er werden al 2000 handtekeningen ingezameld. Vanaf nu zijn immers het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en Vlaams minister van ruimtelijke ordening Dirk Van Mechelen betrokken partij. Die moeten het rooilijnplan, dat de grens tussen het openbaar domein en de private eigendommen bepaalt, al dan niet goedkeuren.

De vzw Durme is tevreden met de vele reacties. "Het dossier is veertien jaar oud en toch verzamelen we in een mum van tijd 2000 handtekeningen. De handtekening komen uit alle hoeken van Vlaanderen met een dekking van 66 procent van de Vlaamse gemeenten, " zegt Peter Claus van de vzw Durme. Bedoeling van de actie is dat het rooilijnplan niet wordt goedgekeurd.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio