Eerste legale cannabisoogst in Antwerpen

Eerste legale cannabisoogst in Antwerpen

Eerste legale cannabisoogst in Antwerpen

Print
Antwerpen - Dinsdag wordt in Antwerpen de eerste legale cannabisplantage van ons land geoogst. De plantage heeft sinds deze zomer onderdak in de Kruidtuin in Antwerpen.
De vzw Trekt Uw Plant, een vereniging van Antwerpse cannabisconsumenten, zal met een paar van haar leden, waaronder federaal Spirit-parlementslid Stijn Bex, om 11 uur een stekje knippen van de moederplant die in juli werd gezaaid.

Daarna gaat de plantage naar haar definitieve geheime locatie. Het adres en de sleutel zullen overhandigd worden aan Antwerps burgemeester Patrick Janssens, hoofd van de Antwerpse politie, zodat de diensten van de stad zo de nodige controles kunnen uitvoeren, stelt Trekt Uw Plant.

Op de geheime locatie kunnen ruim dertig leden van de vzw hun plant kwijt. Ze betaalden een lidmaatschap van 50 euro, dat gebruikt wordt om de plant groot te brengen of, in het geval van ontmanteling door de politie, een rechtszaak te voeren. Met de installatie van de gemeenschappelijke plantage wil de vzw het probleem van mensen die niet in staat of bereid zijn om een plant bij hen thuis groot te brengen, verhelpen.

Gespecialiseerde advocaten hebben Trekt Uw Plant verzekerd dat het in België erg moeilijk zal worden om het initiatief te verbieden.

Volgens het Belgisch drugsbeleid wordt aan het bezit van één plant per persoon de laagste vervolgingsprioriteit gegeven. De actie is volgens de organisatoren dan ook een poging om de rechtszekerheid rond het verbouwen van cannabis en hennep in België te verhogen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio