Kimberley Clark verlaat Duffel

Print
Duffel - Kimberly Clark doet haar fabriek aan de A. Stocletlaan 3 in Duffel van de hand. De bedrijfsleiding zoekt een koper die ook de werknemers wil overnemen.
BR>
Kimberly Clark is een wereldwijde multinational die in Duffel toiletpapier en keukenrollen onder de naam Scottex produceert. Het bedrijf heeft sinds 1996 een vestiging in Duffel, toen het Scott overnam. Bij Kimberly Clark in Duffel werken 163 arbeiders en bedienden en een vijftigtal contractuelen.

”We hebben onze medewerkers deze week over de verkoop ingelicht”, zegt algemeen directeur Ronny Baeten. ”Kimberly Clark wil de fabriek in Duffel afstoten, omdat er binnen de groep een overcapaciteit is van wat wij hier produceren. Bovendien is tachtig procent van onze productie voor de export bestemd, naar landen waar wij ook fabrieken hebben. Het is veel makkelijker om de goederen ineens in die landen te produceren.”

”Ook het machinepark heeft de fabriek in Duffel parten gespeeld. Ze zijn namelijk smaller dan in onze andere fabrieken. Smallere machines betekent minder productie per uur. Een derde reden om de fabriek te verkopen, is de energiefactuur die vorig jaar 27 procent hoger lag dan in 2004”, aldus directeur Baeten.

De algemeen directeur denkt de Duffelse fabriek gemakkelijk te kunnen verkopen. ”Onze fabriek heeft toch wel enkele troeven. Zo hebben wij met het through-airdryprincipe een nieuwe technologie die onze meeste concurrenten nog niet bezitten. We hebben natuurlijk ook de mensen die ermee kunnen werken. Ondertussen spreken we al met enkele kandidaat-kopers. Tegen eind februari hopen we onze medewerkers meer nieuws te kunnen verschaffen”, besluit Ronny Baeten.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio