Werkloosheid daalt met twintig procent

Print
Willebroek - Willebroek kent een daling van de werkloosheid met twintig procent. In de kanaalgemeente werden er tweehonderd werklozen minder genoteerd tussen november vorig jaar en afgelopen maand. Dit is gebleken uit de officiële cijfers van VDAB.
BR>
”Belangrijk is dat deze daling structureel is. Het is immers de vijfde maand op rij, de twee vakantiemaanden niet inbegrepen, dat de werkloosheidsaantallen dalen”, verduidelijkt burgemeester Marc De Laet (sp.a).

Hij meent dat deze dalende trend het gevolg is van een beleid om nieuwe bedrijven aan te trekken. Voor het eerst sinds vele jaren is de werkloosheid gedaald tot 7,5 procent.

Een jaar geleden stond de werklozenteller nog op 986, nu op 775. Uit een vergelijking met vorig jaar is vast te stellen dat de daling zich in bijna alle categorieën van werkzoekenden doorzet. ”De grootste daling zien we bij jongeren onder de 25 jaar, namelijk -40,6 procent. Bij werkzoekenden die niet langer dan twee jaar werkloos zijn, is er een daling van 75 procent. Bij de niet-Belgen daalt de werkloosheid met 25,2 procent”, becommentarieert de burgemeester.

Negatief evenwel is dat de groepen van de langdurig werklozen en de vijftigplussers blijven toenemen. ”Daar moet de volgende jaren meer aandacht aan worden besteed”, zegt de burgemeester.

Globaal daalt de werkloosheid in het hele arrondissement Mechelen, maar de daling in Willebroek is opvallend groter dan in de rest van de regio.

Alle werknemers- en werkgeversorganisaties zijn uitgenodigd om te participeren in het lokaal werkgelegenheidsbeleid. Eerste afspraak heeft plaats op 2 februari 2007.

Info: 03-860.03.13
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio