Nieuwe gezichten achter de toog

Nieuwe gezichten achter de toog

Nieuwe gezichten achter de toog

Print
Hemiksem - Voor heel wat cafégangers van Hemiksem en omgeving wordt het na Nieuwjaar even wennen.
BR>
Achter de toog van drie cafés wisselen de komende weken niet alleen de vaten, maar ook de vertrouwde gezichten. ”We gaan ze missen”, klinkt het aan beide kanten van de toog. In cafés ‘t Hoekske en In den Zoeten Inval gaan we vandaag al even kijken, in café De Nieuwe Halt aan de grens met Hoboken staat de wissel heel toepasselijk op stapel tijdens de overgang van oud op nieuw.

Na bijna vier jaar Snooker Palace in Hoboken en dertien jaar ‘t Hoekske in Hemiksem, sluiten zondag 17 december Marina en André hun laatste vat aan. ”Er is een tijd van komen en gaan. In de horeca komt tegenwoordig ook zoveel op je af: taksen, rookverbod,... Dat werd ik ook wat beu. En van ‘s ochtends tot ‘s nachts, tien jaar geleden voelde je dat niet, maar nu wel”, zeggen de uitbaters.

”We hebben hier niettemin mooie tijden beleefd met vele feestjes.” Getuige daarvan zijn de vele foto’s aan de muur zoals van ‘t Hoekske Pikant en Tien jaar ‘t Hoekske.

Want drie jaar geleden werd met het tienjarig bestaan de zaak nog vernieuwd. De ‘kleine toog’ die velen zich nog zullen herinneren, werd een lange bar om van ‘s morgens 10u tot ‘s nachts te drinken, praten, lachen en natuurlijk... te roddelen. Want ‘t Hoekske is nog een typisch volkscafé, inclusief spaarkas.

Een spaarkas vind je ook nog In den Zoeten Inval in de Assestraat. Ook daar staan na Nieuwjaar andere uitbaters achter de toog. Chantal en Joeri nemen er na achttien jaar de tapkraan over van Greet en Dirk. ”Het zal voor mij ook serieus wennen zijn. Drie jaar Ons Huis en achttien jaar hier, gooi je zomaar niet achter je rug. Maar ik zal hier nog veel over de vloer komen met de biljart en de spaarkas. Een spaarkas met meer dan honderd leden, dat vind je niet veel meer”, zegt uitbaatster Greet.

”Voor mij werd het té belastend, maar ik ga ook nog wel wat helpen om de nieuwe uitbaters mee op weg te zetten. Het voordeel is ook dat de mensen hen al kennen. Er waren veel kandidaten, maar we vonden het belangrijk dat er toch al enigszins een band was. Wat we hier hebben opgebouwd, willen we graag voort zien gaan. We willen alvast alle klanten bedanken voor het jarenlange vertrouwen”, zegt Greet nog.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio