674 wapens ingezameld

Print
Mechelen - De Mechelse politie heeft de afgelopen vijf maanden welgeteld 674 wapens of dozen munitie in ontvangst mogen nemen van vuurwapenbezitters die willen voldoen aan de nieuwe wapenwet.
BR>
Ruim 1.400 vuurwapenbezitters in Mechelen kregen van de politie begin deze zomer een uitnodiging in de bus om zich in regel te stellen met de nieuwe wapenwet, die op 1 januari 2007 ingaat. Die stelt dat vuurwapenbezitters voor eender welk wapen in hun bezit een vergunning moeten hebben, ook als het gaat om een jacht- of sportwapen.

Eigenaars van een wapen kregen de keuze om een vergunning voor hun wapen aan te vragen, dan wel het in te leveren. Ook eigenaars van nietvergunde vuurwapens werden opgeroepen om langs te komen. ”Onze Onze dienst heeft de afgelopen maanden zo’n tweeduizend wapens onder ogen gekregen. Veel mensen die een wapen zonder vergunning bezitten, voldoen niet aan de voorwaarden om een vergunning te krijgen.

Zij hebben hun wapen dan afgestaan. Voor 853 wapens is een regularisatiedossier opgestart. Dat brengt een pak extra werk mee. We hebben zeker tot eind januari nodig om alle administratie in orde te brengen”, zegt Alain Stroobant van de dienst Wapens van de Mechelse politie.

Onlangs kondigde minister van Justitie Laurette Onkelinx aan dat wapenbezitters tot 30 juni 2007 extra tijd krijgen om zich te schikken naar de nieuwe wapenwet. ”We verwachten dat er dus nog een pak wapens en dossiers bijkomen”, klinkt het bij de Mechelse politie.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio