Jeugd vraagt duidelijkheid

Print
Hamme - Op initiatief van de jeugdraad hielden vrijdagavond een zeventigtal jongeren een actie voor het gemeentehuis van Hamme. Zij vroegen meer duidelijkheid over het gebruik van de nieuwe fuifzaal. De toelichting van schepen van Jeugd Herman Vijt (CD&V) nam niet alle vragen weg.
BR>
Slogans als ‘Na Bob de Bouwer nu ne goeie brouwer’ en ‘Zonder reglement zetten we liever een tent’ sierden vrijdagavond het pleintje voor het gemeentehuis van Hamme.
Met fakkels wandelden een zeventigtal jongeren van het gemeentehuis naar de fuifzaal.

”Wij eisen meer duidelijkheid over de uitbating van de fuifzaal die volgende vrijdag officieel in gebruik wordt genomen”, zei voorzitster Saskia Boone van de jeugdraad. ”Ik vindt het alleen jammer dat de jeugdschepen hier niet is.”

Even later vond er toch een gesprek plaats tussen Saskia Boone en schepen van Jeugd Herman Vijt (CD&V). Volgens Vijf bestaan er veel misvattingen over de fuifzaal. ”Het is niet correct dat de jeugdraad niet werd gehoord bij de besluitvorming over de uitbating van de fuifzaal”, aldus Vijt. ”De jeugdraad was vertegenwoordigd in de werkgroep fuifbeleid. De afspraak was dat die vertegenwoordiger de jeugdraad zou informeren.”

Boone gaf toe dat dit correct was gebeurd. Huur te duur?

Vijt ging ook in op de vraag van de protesterende jongeren en gaf enige toelichting over het gebruik van de fuifzaal. ”De prijs voor de drank is vastgelegd op een halve euro”, deelde Vijt mee. ”Er blijft dus voldoende winstmarge over.” Hij bevestigde ook dat de huurprijs van de zaal 500 euro voor een dag bedraagt.

”Voor een fuif is die 500 euro haalbaar”, reageerde Boone, ”maar voor de organisatie van een ander evenement, zoals een spaghetti- avond of het jaarlijkse feest van een vereniging, is die huurprijs veel te hoog. Dan kom je nooit uit de kosten.” Vijt nodigde Boone meteen uit om daarover een gesprek te voeren aan de hand van concrete voorbeelden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio