Sint-Anna pronkt met kerststal

Sint-Anna pronkt met kerststal

Sint-Anna pronkt met kerststal

Print
Hamme - Zaterdag na de avondmis zegende pastoor-deken Jozef Parmentier de nieuwe kerststal aan de kerk van Sint-Anna. Zes inwoners werkten sinds augustus aan dit kerstproject. Zij toonden apetrots het resultaat aan de andere dorpelingen. Die reageerden enthousiast.
BR>
”De kerstsfeer rond de kerk van Sint-Anna was maar een flauwe bedoening”, zegt Bart Dierick, een van de initiatiefnemers. ”Er waren geen kerstbomen of -verlichting. Met de kerststal en extra versiering en verlichting brengen wij sfeer rond de kerk van Sint-Anna.”
Onder impuls van dorpsslager Freddy Seghers ging een werkgroepje aan de slag. ”Willy D’Haese en Aloïs Goossens bouwden een landelijke kerststal volgens een zelf getekend plan. Zij kregen daarbij de steun van André Van Hecke, Tom Seghers en Bart Dierick. Zij spendeerden er de voorbije weken al hun vrije tijd aan.”

Ondertussen begon een zoektocht naar passende beelden. ”Die vonden wij uiteindelijk via het internet in de omgeving van Scherpenheuvel”, zegt Willy D’Haese. ”Het kost allemaal wel veel geld. Gelukkig kregen wij de volle steun van de inwoners en het gemeentebestuur. Wij organiseerden een geslaagde taartenverkoop en het gemeentebestuur zorgde voor kerstbomen en verlichting.” Na de inzegening van de stal werden de dorpsbewoners getrakteerd op hapjes, drankjes en aangepaste liederen gebracht door het plaatselijke koor.

”Wij nemen op 16 en 17 december deel aan de kerststallentocht van de VVV Hamme. De deelnemers die onze kerststal bezoeken, zullen verrast opkijken”, voorspelt Dierick.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio