Bollekeskoers wordt volksfeest

Bollekeskoers wordt volksfeest

Bollekeskoers wordt volksfeest

Print
Hamme - De vijfde Bollekescross groeide zondagnamiddag uit tot een groots volksfeest. De meer dan twaalfduizend toeschouwers genoten niet alleen van de sportieve prestaties van Sven Nys, Bart Wellens en co, maar ook van het randgebeuren.
BR>
Het muzikaal optreden van de cyclocrossers uit Zimbabwe onder leiding van Roger De Vlaeminck vormde het hoogtepunt. In primeur stelden ze hun eerste song voor. Met het Afrikaans enthousiasme dat hun eigen is, zongen ze Allez, Allez Zimbabwe. Al vlug verleidden zij het publiek tot meezingen.

Een hit is in de maak. Voor de start van de eliterenners brachten de cyclocrossfans massaal hulde aan motorcrosskampioen Stefaan Everts. ”Dat de cyclocrosswereld mij zo gul onthaalt, waardeer ik bijzonder sterk”, zei Everts ontroerd.

Ook de Vlaamse misswereld was sterk vertegenwoordigd, met onder meer Joke Van de Velde en Miss Belgian Beauty 2005 Cynthia Reeckmans.

Zo groeide de Bollekescross uit tot een gezellig feest, muzikaal ondersteund door The Mobile Brassband en de folkloristische groep Houten Muziek.
En natuurlijk vloeide de drank rijkelijk.

Voor de prijs van 1 euro smaakte een bolleke immers dubbel zo lekker. De volgende afspraak ligt reeds vast: het Belgisch kampioenschap veldrijden op 6 en 7 januari.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio