Tweedekansonderwijs wint prijs

Print
Mechelen - De Jonge Kamer van Mechelen heeft zaterdagavond in het Mechelse congrescentrum Lamot haar eerste Valentijn van Lanscroonprijs uitgereikt aan het Tweedekansonderwijs Mechelen.
BR>
De Valentijn van Lanscroonprijs zet een persoon, bedrijf of vereniging in de kijker die de afgelopen twee jaar een toegevoegde waarde aan Mechelen heeft gegeven.

Uit zeventien kandidaturen had een deskundige jury drie genomineerden geselecteerd, die zaterdagavond nog aanspraak mochten maken op de eerste Valentijn van Lanscroonprijs van de Mechelse Jonge Kamer. Met deze prijs, die genoemd is naar de sculpteur van de bekende Mechelse smijtpop Opsinjoorke, wil de Jonge Kamer een persoon, vereniging of bedrijf in de aandacht plaatsen dat Mechelen de voorbije twee jaar iets heeft bijgebracht. Zowel misdaadauteur Luc Deflo als het team achter het multicultureel theaterproject Rwina Doen hadden het beeldje van beeldhouwer Frans Van Den Brande graag in ontvangst genomen, maar die eer viel dit jaar te beurt aan de directie van het Mechelse tweedekansonderwijs.

”We bestaan uitgerekend dit jaar een kwarteeuw. In die periode hebben we heel wat inspanningen gedaan om tweedekansonderwijs op Vlaams niveau een plaats te geven en ook op lokaal vlak stevig te verankeren. Dat die inspanningen naar waarde worden geschat, doet enorm deugd”, zegt directeur Paul Buyck.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio