Uitslaande brand verwoest woning

Uitslaande brand verwoest woning

Uitslaande brand verwoest woning

Print
Mechelen - Een rijwoning aan de Liersesteenweg in Mechelen is zondagavond tijdelijk onbewoonbaar geraakt bij een brand. Een gast van de bewoner, een veertigjarige man, kon tijdig de woning verlaten en bleef ongedeerd.
BR>
De brand die zondag kort na 19u uitbrak in een rijwoning tegenover de jeugdterreinen van KV Mechelen, was kort maar hevig. De tot slaapkamer ingerichte zolderverdieping viel volledig ten prooi aan de vlammen.

”Bij onze aankomst stond de voor- en achterzijde van de bovenverdieping in lichterlaaie. We konden het vuur erg snel blussen en vermijden dat de brand oversloeg naar de aanpalende woningen. De bewoners van die woningen werden meteen gevraagd hun huis te verlaten”, zegt kapitein Jan Pacqué van de Mechelse brandweer.

De gast van de bewoner van de getroffen rijwoning kon zelf tijdig buitengeraken. De veertigjarige man werd wel overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

De woning is alleszins een tijdje onbewoonbaar, aangezien het dak en de zolderverdieping volledig vernield zijn. Op de lagere verdiepingen is er rook- en waterschade.

Vermoedelijk is een brandende sigaret de oorzaak van het onheil.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio