Cary De Groot-Verboven definitief uit VLD gezet

Cary De Groot-Verboven definitief uit VLD gezet

Cary De Groot-Verboven definitief uit VLD gezet

Print
Boom - De statutaire commissie van de VLD heeft het verkozen VLD-gemeenteraadslid Carry De Groot-Verboven definitief uit de partij gezet. Ze blijft wel zetelen als onafhankelijk liberaal raadslid.
BR>
In de gemeenteraad van 21 september liet het toenmalig VLD-raadslid weten dat ze niet langer wou deel uitmaken van de VLD-fractie. Carry De Groot-Verboven was nochtans lijsttrekker van het kartel VLD-Vivant-Anders. Omdat de wettelijke termijnen verstreken waren, kon ze van deze plaats niet meer wegkomen, noch een nieuwe lijst indienen.

Carry De Groot-Verboven behaalde 471 stemmen en werd samen met Nicole Schreppers en Monique Coeck op de VLD-lijst verkozen. Omdat het niet tot een verzoening kwam, diende Carry De Groot-Verboven tegen vijf lokale partijleden een officiële klacht in bij de statutaire commissie van de VLD, om ze uit de partij te zetten.

”Het ging om onze twee andere VLDverkozenen, de onderhandelaars voor de coalitie, ikzelf en Dany Bosteels, en lokaal VLD-voorzitter Yves De Ruyter”, bevestigt Marc Lamberts (VLD). Zij dienden op hun beurt een klacht in tegen Carry De Groot-Verboven. Willy De Clercq, voorzitter van de statutaire commissie, liet hierop aan de Boomse VLD weten dat Carry De Groot-Verboven zich in september zelf uit de partij had gezet en dat het haar eigen beslissing was die de statutaire commissie nu bevestigt.

Deze evolutie zorgt evenwel voor extra gerommel in de voortzetting van de coalitiebesprekingen.

”Ik ga als onafhankelijk liberaal zetelen en onderhandel zelf voor een mogelijke coalitie”, zegt Carry De Groot- Verboven. Als ze ooit ontslag neemt, wordt ze wel automatisch opgevolgd door een VLD-er: Yves De Ruyter (eerste opvolger) en Marc Lamberts (tweede opvolger).
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio