Heffen schittert als vanouds

Heffen schittert als vanouds

Heffen schittert als vanouds

Print
Mechelen - De komende kerstviering in Heffen (Mechelen) kan voor de 85- jarige Angèle Smet, beter bekend als ‘Angèle van De Engel’, weer het familiefeest van vanouds worden. Zaterdag vervulden enkele van haar dorpsgenoten haar uitdrukkelijke kerstwens om weer een kerstster op de torenspits van de Sint-Amanduskerk te zien schitteren.
BR>
Tot vier jaar geleden hees Heffenaar Dis De Nijn in de aanloop naar Kerstmis telkens weer een opvallende, zelfgemaakte kerstster op de spits van de Sint-Amanduskerk in Heffen. Aan het onder de Heffenaars gesmaakte gebruik kwam een einde na opmerkingen van de afdeling Monumentenzorg. ”Bij nazicht van de kerk had Monumentenzorg vastgesteld dat de plaats waar de kerstster telkens werd bevestigd, net onder het luik op de torenspits, niet stevig genoeg meer zou zijn. Insijpelende regen door dat luik had zijn tol geëist en Monumentenzorg zag het daarom niet meer zitten dat er voor elke Kerstmis nog een kerstster aan de spits werd gehangen”, vertelt Dis De Nijn.

De 85-jarige ‘Angèle van De Engel’, die haar bijnaam dankt aan het café dat haar ouders jarenlang hadden op de hoek van het dorpsplein waar nu de Record-bank is gevestigd, vond dat een spijtige zaak.

”Ik hou van Kerstmis, omdat het nog een echt familiefeest is. Maar Kerstmis was voor mij niet compleet, als ook de kerstster van Dis niet aan de kerk schitterde. Daarom had ik tegen verschillende Heffenaars al laten verstaan dat ik de kerstster graag zag terugkeren”, vertelt de vrouw.

Opdracht volbracht!
Via dorpshuisverantwoordelijke Veerle Claes bereikte haar vurige kerstwens het stadsbestuur. Mits enkele aanpassingen aan de plaats van bevestiging, kon de dienst Monumentenzorg akkoord gaan met de terugkeer van de kerstster. Na een klein nazicht kon Dis De Nijn, met de hulp van enkele Heffenaars, zaterdag dan zijn ster weer omhoog hijsen, tot groot jolijt van de 85-jarige Angèle die de operatie vanachter haar raam met zicht op de kerk op de voet volgde. ”Het is schitterend dat de ster er weer hangt. Kerstmis in Heffen is nu weer wat het altijd geweest is”, zegt ze vrolijk.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio