OCMW wijdt nieuwe kantoren in

Print
Sint-Amands - Met het inwijden van zijn gerenoveerd administratiegebouw heeft het OCMW van Sint-Amands zaterdag een punt gezet achter een langdurig bouwproject. De bouw van het nieuwe rusthuis Ter Schelde was de spil, het behoud van het oude Godshuis het probleem ervan.
BR>
”Voor de bouw van het nieuwe rusthuis en het nieuw administratief centrum van ons OCMW moest mijn voorganger Albert Brusselmans inderdaad kiezen tussen het al of niet slopen van het uit 1875 stammende Godshuis. Slopen zou het gemakkelijkst en misschien het goedkoopst geweest zijn, maar om historische en ook gevoelsmatige redenen, besloten OCMW en gemeentebestuur ten slotte het oude complex dat al meer dan een eeuw het straatbeeld bepaalde, te behouden”, zegt OCMW-voorzitter Peter Van Hoeymissen.

Alles in nieuw kleedje

Totaal nieuw in het hele project was de bouw van het al in 2003 ingewijde rusthuis Ter Schelde. De bejaardenzaal van het oude rusthuis werd in diezelfde periode ook omgetoverd tot de ontmoetingsruimte van het nieuwe rusthuis.

Daarna kwam geld vrij voor de in drie fasen opgedeelde renovatie van de rest van het oude Godshuis tot een nieuw administratief centrum voor het OCMW. Er was eerst de restauratie van het dak die ruim 90.000 euro opslokte.

Vervolgens werden ramen en deuren en twee kantoren vernieuwd wat ruim 150.000 euro kostte. In de derde fase ten slotte werd de hele gelijkvloerse verdieping in een nieuw kleedje gestoken.

Daar kroop nog eens dik 200.000 euro in en met btw en enkele extra werkzaamheden spendeerde de raad er in totaal 650.000 euro aan of toch minder dan de oorspronkelijke raming van 30 miljoen frank nog.

Zo beschikt het OCMW nu, exact drie jaar later, over een nieuwe raadzaal, vernieuwde en fris aangeklede kantoren en een stemmige informatiebalie. Aan het oude Godshuis herinneren alleen nog de gedenkstenen in de centrale gang waarop de oorspronkelijke weldoeners vermeld staan.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio