Brass Band duikt voor het eerst studio in

Print
Heist-op-den-Berg - Brass Band Heist is op de Belgische Brassbandkampioenschappen voor de tweede maal nationaal kampioen geworden in derde divisie. Om dat te vieren duiken zij in het voorjaar in de studio voor een eerste cd-opname.
BR>
”De band bestaat nog maar sinds eind 2004. De tweede nationale titel is de kroon op het werk van een jaar hard labeur, vele concerten en een concerttrip naar Engeland”, zegt een fiere dirigent Bert Van Thienen, die soprano cornet speelt bij BB Willebroek, huidig Europees brassbandkampioen.

Bovendien staan er voor Brass Band Heist nog een aantal grote projecten op stapel. ”Na het kerstconcert op zaterdag 23 december in zaal De Oude Zwaan zullen we in het voorjaar van 2007 de studio induiken om een eerste cd op te nemen. Die zal op pinkstermaandag 28 mei officieel worden voorgesteld tijdens een groots opgezet solistenconcert met twee internationale solisten: Sheona White op tenorhorn en Stuart Lingard op cornet, beiden uit Groot-Brittannië. En wie weet krijgen de bezoekers als toetje een optreden van de winnaar van de solistenprijs op het BB-kampioenschap van Engeland”, aldus Van Thienen.

Die solistenprijswinnaar is uiteraard Bert Van Thienen zelf.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio