Michiel scoort met kiekjes

Michiel scoort met kiekjes

Michiel scoort met kiekjes

Print
Mechelen - Op amper 14-jarige leeftijd gooit Mechelaar Michiel Cabuy al hoge ogen als natuurfotograaf. Afgelopen weekend behaalde de Mechelse tiener de tweede plaats in een fotowedstrijd van de Nederlandse afdeling van het Word Wild Fund for Nature (WWF).
BR>
De passie voor natuurfotografie zit de 14-jarige Michiel Cabuy onmiskenbaar in het bloed, want ook zijn vader kon zich vroeger fotografisch uitleven in dit thema. ”Alles is pas echt begonnen toen ik op mijn twaalfde voor mijn plechtige communie een digitaal fototoestel heb gekregen. Van toen af ben ik me op natuurfotografie gaan toeleggen, ook al omdat ik niet zo graag mensen fotografeer”, legt Michiel uit.

Nauwelijks twee jaar later erkent de Nederlandse afdeling van het WWF zijn talent als natuurfotograaf.

”Op internet had ik de oproep van WWF-Nederland voor een fotowedstrijd opgemerkt. Ik had aan zulke wedstrijden voordien nog niet meegedaan en wou deze keer wel eens mijn kans wagen. Ik heb een foto ingestuurd van een lieveheersbeestje dat door een mier wordt verjaagd wanneer het van de nectar van bladluizen wil eten. Omdat ik na twee maanden nog geen nieuws had ontvangen, ging ik ervan uit dat het ‘noppes’ zou worden. Tot plots dan het bericht kwam dat ik bij de laatste veertig geselecteerden was opgenomen”, gaat Michiel Cabuy voort.

Tijdens de finale van de fotowedstrijd afgelopen weekend in Nederland kreeg de jonge Mechelaar zaterdag uiteindelijk de tweede plaats toebedeeld. ”Ik wist wel dat het een foto was die kans maakte, aangezien de foto scherp is en ook een verhaal met wetenschappelijke inhoud vertelt. Maar een tweede plaats had ik vooraf niet verwacht”, zegt de derdejaars van BIM-SEM uit Mechelen. Ondanks de lof blijft hij nuchter bij zijn mooi resultaat. ”Natuurfotografie is voor mij een hobby en dat zal het ook blijven. Om als natuurfotograaf te kunnen werken, moet je erg goed zijn en daarbij ook veel geluk kennen. Ik ben al blij als ik er mij mee kan ontspannen”, besluit hij.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio