Boom pakt twee straten aan

Boom pakt twee straten aan

Boom pakt twee straten aan

Print
Boom - Zowel in een deel van de Kapelstraat als in een deel van de Kerkhofstraat in Boom wordt er binnenkort eenrichtingsverkeer ingevoerd. Zo wil de gemeente daar een betere verkeerscirculatie op gang brengen.
BR>
De gemeenteraad van Boom keurde het stedenbouwkundig ontwerp goed voor de Kerkhofstraat (deel tussen rotonde Velodroomstraat en Varkensmarkt) en het deel tussen de rotonde van de Kapelstraat en de Varkensmarkt.

”Volgens het ontwerp komt er eenrichtingsverkeer in de Kapelstraat tussen de Varkensmarkt en de Pachterslei (richting Terhagen-Rumst) en in de Kerkhofstraat tussen de Advokaatstraat en de Varkensmarkt (richting centrum Boom)”, zegt burgemeester Patrick Marnef (sp.a).

De andere delen van beide straten behouden hun tweerichtingsverkeer. ”Dit voorstel biedt de meeste voordelen: een goede bereikbaarheid, verkeersluwe gedeelten waar beide straten vrij smal zijn en de verschillende buurtparkings blijven goed bereikbaar”, zegt schepen van Verkeer Anne Van der Planken (sp.a).

”Om te vermijden dat De Lijn (500 en 502) moet omrijden, wordt in het smalle stukje van de Kapelstraat ter hoogte van de Pachterslei een verkeerslicht geplaatst. Dit wordt via een detectiesysteem door de autobussen bediend, zodat ze veilig tegen de richting in kunnen passeren in de Kapelstraat”, aldus Van der Planken.

De begeleidende werkzaamheden kosten meer dan 2,2 miljoen euro. Ze worden in de loop van de volgende legislatuur uitgevoerd en bestaan uit drie fasen. De fase Kerkhofstraat is geraamd op bijna 1,3 miljoen euro, Varkensmarkt-Kapelstraat (fase 2) op ruim 370.000 euro en de Pachterslei (fase 3) op bijna 600.000 euro.

De wijkraad gaf eerder al positief advies over het ontwerp. En voor de bewoners van de Kapelstraat kan de klus niet vlug genoeg geklaard worden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio