Opklimmen tegen KLIMAX II

Opklimmen tegen KLIMAX II

Opklimmen tegen KLIMAX II

Print
Puurs - Klimfanaten kunnen vanaf volgende zomer hun hartje ophalen tegen de steile wanden van KLIMAX II in Breendonk (Puurs). Dat is de nieuwe klimmuur waarin de Bergsportvereniging Klein-Brabant (BVKB), de gemeente Puurs en de Vlaamse overheid participeren.
BR>
”We bouwen een klimmuur die ons niet alleen 800 vierkante meter extra klimoppervlakte geeft, maar die ook toelaat om aan speedklimmen of klimmen tegen de tijd te gaan doen. Als deze nieuwe infrastructuur klaar is, behoort dit complex tot de vijf grootste ter wereld. Eind september bekronen we al onze inspanningen met een vierde wereldbekercompetitie”, lichtte Koen Delaet, de voorzitter van de BVKB, het bouwproject toe.

Tegen de bestaande en 1.200 vierkante meter grote klimmuur rijst de eerstvolgende maanden een stalen hut uit de grond, open aan twee kanten trouwens, waaronder de nieuwe klimmuur komt. Deze krijgt een hoogte van 16 tot 21 meter met een maximale overhang van 20 meter. Van de 800 vierkante meter nieuwe klimoppervlakte is 600 vierkante meter overhangend.

”Toen we in 1999 scheep gingen met de Klein-Brabantse bergsportclub, wisten we niet waaraan we begonnen. Indoor-klimmen stond nog in zijn kinderschoenen maar is die sedertdien ontgroeid. Dit jaar noteerden we 20.000 klimbeurten en van de daaraan corresponderende toegangsprijs beurt de gemeente een mooi deel. Onze investering betaalt zich zo in enkele jaren terug, wat vrij uniek is voor een sportcomplex. Dit hele klimcomplex mag trouwens model staan voor de zo vaak geciteerde publiek- private samenwerking. Wij, en voor een stuk ook de Vlaamse overheid, investeren vooral financieel en de bergsportclub zelf investeert vooral in mankracht in beheer en organisatie van de klimsport hier”, klinkt de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel lovend.

Wie de klimkriebels voelt, vindt informatie op www.vbsf.be of www.bvkb.be of de respectievelijke websites van de Vlaamse Bergsportfederatie en de bijna dertig jaar oude Klein-Brabantse bergsportclub.

Klimmen is trouwens geen dure sport. Klimschoenen en een -gordel volstaan als basisuitrusting en kosten hoogstens 130 euro. Daarmee kan je al aan muurklimmen doen in Puurs waar een klimbeurt voor leden van de Klein-Brabantse club en Puursenaars 4 euro, voor anderen 6,5 euro kost. www.vbsf.be, www.bvkb.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio