Baarle wil duidelijk beleid voor vuurwerk

Print
Baarle-Hertog - De gemeente Baarle-Hertog legt de organisator van een vuurwerkwedstrijd bijkomende voorwaarden op. Hij moet zorgen voor een draaiboek voor de politie en brandweer bij noodgevallen. Met de provincie volgt binnenkort overleg over het te volgen vuurwerkbeleid in de gemeente.
BR>
Baarle is een beetje de vuurwerkhoofdstad van België. Om eens positief nieuws over het knalgoed te brengen, lanceert de vuurwerkketen Zena op 23 december op de terreinen van voetbalclub Dosko een heuse wedstrijd.

Tien teams kiezen consumentenvuurwerk uit, waarna een specialist er een show mee opbouwt.

”In een overleg met Zena, de politie en de brandweer eisten we dat alle mogelijke veiligheidsvoorschriften gevolgd moeten worden”, zegt burgemeester Jan Van Leuven (CDK). ”Zo moeten de orde- en hulpdiensten een draaiboek krijgen voor wanneer het toch misloopt. Dat draaiboek hebben we momenteel nog niet.”

Baarle overlegt binnenkort ook met de provincie Antwerpen over het vuurwerkbeleid. ”De nieuwe deputatie is onlangs geïnstalleerd. Wij willen weten of het huidige beleid aangehouden wordt, of dat er op dat vlak een wijziging optreedt.”

De provincie kent de milieuvergunningen toe.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio