Stroom valt uit na ongeval

Stroom valt uit na ongeval

Stroom valt uit na ongeval

Print
Hoogstraten - Een auto reed zaterdag om 13.40u tegen een elektriciteitspaal in de Minderhoutsestraat in Minderhout (Hoogstraten). De chauffeur werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval veroorzaakte een elektriciteitspanne in de buurt. Aardbeienteler Rob Schrijvers zat het langst zonder stroom.
BR>
Op het kruispunt van de Minderhoutsestraat en de Pastoor Van Dykstraat in Minderhout knalde zaterdag om 13.40u een Volkswagen Polo tegen een elektriciteitspaal.

De chauffeur werd overgebracht naar het ziekenhuis. De klap zorgde ervoor dat het elektriciteitsnet in de buurt schade opliep. Zo’n 25 woningen moesten het een uurtje zonder stroom stellen.

”In het luchtnet onstond kortsluiting omdat de elektriciteitsdraden elkaar raakten. Daardoor zijn de zekeringen in de distributiekast gesprongen”, zegt Jean-Pierre Blomme van de elektriciteitsmaatschappij Eandis. ”Een medewerker heeft de zekeringen meteen hersteld. De meeste woningen hadden een uurtje na het ongeval opnieuw stroom.”

Voor tuinder Rob Schrijvers duurde de panne nog tot zaterdag 18.30u. ”Zijn serres waren rechtstreeks aangesloten op de elektriciteitspaal die is geraakt.

Omdat de hele paal moest worden vervangen, duurde dat iets langer”, legt Jean-Pierre Blomme uit.

De brandweer van Hoogstraten zorgde ervoor dat de overhellende elektriciteitspaal in afwachting van de plaatsing van een nieuwe paal niet helemaal op de weg terechtkwam.

Sluipweg

Aardbeienteler Rob Schrijvers was net op zijn akker toen het ongeval plaatsvond. Zijn vrouw Martha De Bie was thuis toen de stroom uitviel. ”Wij hebben tegenslag dat we net afhankelijk zijn van die ene elektriciteitspaal”, zegt Rob Schrijvers. ”De verwarming in de serres is door de stroomonderbreking uitgevallen.

Normaal moet het daar rond de 16 graden zijn. Gelukkig vriest het niet en liepen de aardbeien geen schade op.”

De tuinder klaagt ook de gevaarlijke verkeerssituatie in de Minderhoutsestraat aan. ”Auto’s rijden hier vaak geweldig snel”, meent Rob Schrijvers. ”De straat is een sluipweg tussen Hoogstraten, Minderhout en Meer.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio