Schepen ontkent kerkhofdiefstal

Print
Herentals - Schepen Rob Van Hoof (CD&V) uit Olen ontkent dat zijn vrouw bloemenmandjes op het kerkhof van Herentals zou hebben gestolen. ”Het gaat om een spijtig misverstand”, zegt hij.
BR>
De vrouw van Rob Van Hoof baat een plantenzaak uit op de Lichtaartseweg in Sint-Jozef- Olen. Een getuige meldde aan de politie dat de vrouw op het kerkhof van Herentals herhaaldelijk bloemenmandjes meenam.

De politie stelde een proces- verbaal op. Volgens Rob Van Hoof is er geen sprake van diefstal. ”Het gaat om een spijtig misverstand”, zegt de schepen. ”Er is niets gestolen. Mijn vrouw gaat regelmatig naar het kerkhof om zaken te recupereren uit de container of zaken die naast de container staan. Voor ons is dat veeleer recycleren. Ze ging tussen de graven alleen om te zien of ze iets kon bijleren. Ze doet aan bloemschikken en soms heft ze zo’n bloemstuk op of neemt ze er een foto van.”

Van Hoof benadrukt de goede intenties van zijn echtgenote. ”Als ze voor het bloemschikken groen in een tuin ziet, belt ze eerst bij de mensen aan. En als ze veel materiaal krijgt, geeft ze nadien een bloemstuk aan die mensen”, zegt Van Hoof. ”Mijn echtgenote is geschrokken van het gebeuren. Ik heb al gezegd om niets meer te recycleren.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio