Gemeente in de ban van moordspel

Gemeente in de ban van moordspel

Gemeente in de ban van moordspel

Print
Mol - Millegem is in de ban van het moordspel Gotcha. 123 deelnemers nemen het tegen elkaar op met een waterpistool. Het voorbije weekend ‘sneuvelden’ er zes ongelukkigen. Het totale aantal ‘slachtoffers’ bedraagt nu 33.
BR>
De chirojongens en -meisjes van Mol-Millegem organiseren het tactische misdaadspel Gotcha. ”We zochten een initiatief om de Millegemse jongeren onderling maar ook de volwassenen bij te betrekken”, zegt Simon Lievens, een van de organisatoren. De jeugdbeweging schrok alvast van de storm aan inschrijvingen. ”In een mum van tijd zaten we boven de honderd deelnemers”, grijnst Simon.

”Allemaal potentiële moordenaars.” Uiteindelijk schreven 123 Millegemnaren zich in. Zij kregen een identiteitskaart met foto en persoonlijke gegevens.

”Al de kaarten zijn dan in anonieme enveloppes gestopt en gebust. Niemand weet wie zijn moordenaar is”, legt Simon Lievens uit. Het moordwapen is een waterpistool. Wie getroffen wordt op een plek waar geen getuigen zijn, is er aan voor de moeite en moet het pasje dat hij bij zich heeft, afgeven. Simon verbijt de ontgoocheling. Hij is zelf in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgeschakeld. ”Mijn moordenaar stond me op te wachten. Hij had geluk dat ik niet meer zo fris zat, anders was het hem niet gelukt.” Sommige deelnemers zijn heel creatief om hun slachtoffer uit te schakelen. Deejay Kris Paepen kreeg een mailtje met de vraag om de muzikale animatie te verzorgen op een zakenfeest. Of hij niet even kon langskomen om de muziekkeuze te bespreken? Nietsvermoedend stapte Kris naar de afspraak. Het werd zijn laatste. 300 euro Simon Lievens voelt dat de spanning stijgt. ”Maar het blijft heel sportief en ludiek.” Volgens hem kan het spel nog enkele weken duren. En nee, er is geen kerst- of nieuwjaarsbestand. De winnaar van het spel verdient 300 euro. De meest listige deelnemer krijgt 100 euro. Wie de ontwikkelingen van het spel wil volgen, leest het scorebord aan de kerk in Millegem of surft naar chirojongens.millegem.com.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio