Handelaars kanten zich tegen gemeente

Print
Olen - De gemeente Olen, en niet Intervest Retail, heeft een procedure voor de Raad van State aan haar been. Een groep eigenaars van handelszaken rond de watertoren op de grens van Westerlo en Geel start een rechtszaak wegens concurrentievervalsing.
BR>
Intervest Retail heeft via de minister dan toch een bouwvergunning gekregen voor een nieuw shoppingcenter op Lammerdries. Onmiddellijk na de toekenning heeft een Brussels advocatenkantoor een procedure voor de Raad van State ingeleid. Het kantoor behartigt de belangen van een aantal eigenaars van handelszaken in de buurt van de watertoren in Geel.

De handelaars dagen de gemeente Olen voor de rechter. Het Olense gemeentebestuur is niet weinig verrast door de procedure. ”We kunnen niet verbieden dat er nieuwe handelszaken bijkomen”, zegt burgemeester Marcel Bellens (CD&V).

”Concurrentie als argument in deze procedure kan de groep volgens mij moeilijk hard maken. Wij vinden het wel raar dat wij worden gedagvaard.”

Deze procedure betekent wel dat Olen flink op kosten wordt gejaagd.

”We moeten zelf ook advocaten inhuren en tijd in deze zaak investeren”, besluit Bellens. ”Dat kost ons pakken geld, waar niemand beter van wordt.” Intervest Retail blijft in deze procedure buiten schot.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio